Zorgatelier Maastricht

Zorgatelier Maastricht biedt creatieve dagbesteding voor mensen, vanaf 18 jaar, met een 'niet aangeboren hersenletsel' (NAH), lichte dementie, lichamelijke beperking en lichte psychiatrie.
In een verbouwde boerderijstal in de wijk Heugem aan de rand van Maastricht is onze sfeervolle werkruimte gevestigd.

Hier bent u vrij om aan de slag te gaan met materiaal, kleur en vorm. Veel kan, niks moet. Wij helpen u om uw tijd zinvol en aangenaam te besteden, terwijl thuis de zorg even uit handen is.

Nieuwsgierig of Zorgatelier Maastricht iets voor u kan betekenen?
Deze website biedt een eerste kennismaking.

Wij nodigen u graag uit om de sfeer in ons atelier ter plaatse te komen proeven en om nader kennis te maken. U kunt ons bellen voor een afspraak. 

 

 

Corona maatregelen

De volgende Corona maatregelen brengen wij in de praktijk. Meebewegend op de richtlijnen van het RIVM worden ze strikter en strenger gehanteerd of weer wat versoepelt. 

Afgeschermde zitplekken: elke deelnemers heeft een ruime zitplek aan tafel, afgeschermd door plastic tussenwanden. Op elke tafel staan desinfectiemiddel, tissuedoos, afvalbakje en een kleine ventilator. Onder de tafel staat een houten kist voor jas en tas, zodat deze niet bij elkaar op een kapstok komen.

Materialen en gereedschappen worden zoveel mogelijk door dezelfde persoon gebruikt en daarom heeft elke deelnemere een eigen kistje voor schort, materialen, kwasten, potloden en werkstukken. Gedeelde gereedschappen en materialen worden na gebruik gedesinfecteerd of twee dagen weg gelegd. Enkel de begeleiding mag materialen en gereedschappen uitdelen zodat er controle is.

1,5 Afstand: In de serre, waar we binnen komen en ook koffiepauze houden, staan de stoelen op 1,5 m afstand van elkaar en staat er desinfectiemiddel. De volgorde van naar binnen en naar buiten lopen wordt aangegeven door de begeleiding zodat dit soepel verloopt en 1,5 m afstand gewaarborgd wordt. Uiteraard kan er ook zonder begeleiding worden rond gelopen mits de 1,5 m afstand in acht wordt genomen; hier wordt eenieder op aangesproken.

Gelaatsbescherming: De begeleiding; professionals en vrijwilligers dragen gelaatsbescherming indien zij dichter dan 1,5 meter naderen.

Voedingswaren, zoals koffiemelk, koekjes e.d zijn zoveel mogelijk voorverpakt en worden uitgedeeld. De lunch wordt uitgestald onder stolpen en de deelnemer mag aangeven wat hij of zij eten wil. Dit wordt door de medewerker van ZAM met handschoenen onder de stolp van de gelegd en naar de plek van de deelnemer gebracht om dit op de eigen plek te nuttigen.

De toilet wordt na elk gebruik gedesinfecteerd, zo ook de werkplekken, stoel etc. Omdat de deelnemers tussen schermen zitten, kan de ruimte goed geventileerd worden zonder dat iemand op de tocht zit. Zo hopen we een veilige maar bovenal plezierige dagbesteding in deze roerige tijden aan te bieden. Onder de betrokkene is er veel waardering voor de huidige aanpak. Graag nodigen we u uit om te komen kijken en u zelf gerust te stellen.

 

Klik hier om ons informatieboekje als PDF te downloaden 'Beukske'

Klik hier om onze flyer als PDF te downloaden 'Bleedsje'

Uiteraard kunt u de papieren versie bij ons verkrijgen of laten opsturen.