Werkwijze

Inspanning en ontspanning

Zorgatelier Maastricht staat in de eerste plaats voor structuur, rust en vertrouwen. En voor kleinschaligheid: er wordt gewerkt met groepen van maximaal 10 personen. Er heerst een vriendelijke sfeer waarin veel kan, maar niets moet: u kunt gewoon uzelf zijn.

De mogelijkheid is er om te schilderen, tekenen, boetseren, werken met materialen als keramiek, speksteen, mergel en andere zachte steensoorten, mozaïek, glas versmelten, hout, vilt, restmaterialen, papier, enzovoorts.

Door de vele mogelijkheden qua materiaal, techniek en onderwerp kan een zoektocht naar de eigen creativiteit op gang komen. Wij laten u graag ervaren hoe verrijkend het is om die zoektocht te ondernemen.

Grenzend aan het atelier is een rustruimte waar u kunt ontspannen als u daar behoefte aan heeft.

Voorbereiding

U kunt vrijblijvend kennis komen maken om de sfeer te proeven en te kijken of dit iets voor u zou kunnen zijn.

Vervolgens wordt er in nauw overleg met de cliënt en diens nauw betrokkenen een zorgplan opgesteld. Hierin nemen we eventueel de gegevens mee uit het neuropsychologisch onderzoek en relevante informatie van behandelaars zoals de ergotherapeut.

Dit zorgplan vormt het uitgangspunt voor de invulling van de dag, maar we gaan er flexibel mee om. We kijken naar wat zich aandient op het moment en passen ons aan. Het welbevinden van de cliënt staat immers voorop.

Ook de financiële mogelijkheden en andere praktische zaken bespreken we samen.

Zie hiervoor ook 'Praktische informatie'.

Een dag in het atelier

Bij binnekomst beginnen we met een kop koffie of thee. Daarna kan er in het atelier gestart worden.

Als u dat wenst, kunt u zich terugtrekken in de rustruimte of gebruik maken van de tuin. Tussen 12.00u en 13.00u is het tijd voor de gezonde en uitgebreide lunch.

We werken met biologische verse ingredienten voor de soep en salade en maken zelf ons biologisch brood. Ook beleg, kaas, jam etc is biologisch.

We ronden de dag af met opnieuw een gezamenlijk moment

Creatieve mogelijkheden

De mogelijkheid is er om te schilderen, tekenen, boetseren, werken met materialen als keramiek, speksteen, mergel en andere zachte steensoorten, mozaïek, glas versmelten, hout, vilt, restmaterialen, papier, enzovoorts.

In ons goed uitgeruste atelier beschikken we over de gebruikelijke schildersezels en werktafels, maar we hebben ook ovens voor keramiek en glasfusing, mogelijkheden om te zandstralen, materiaal om te vilten en gereedschappen om steen te bewerken.

Er kan dus in twee of drie dimensies gewerkt worden, met harde of zachte materialen, in felle kleuren of juist gedempte.