Werkwijze

Inspanning en ontspanning

Zorgatelier Maastricht staat in de eerste plaats voor structuur, rust en vertrouwen. En voor kleinschaligheid: er wordt gewerkt met groepen van maximaal 10 personen. Er heerst een vriendelijke sfeer waarin veel kan, maar niets moet: u kunt gewoon uzelf zijn.

De mogelijkheid is er om te schilderen, tekenen, boetseren, werken met materialen als keramiek, speksteen, mergel en andere zachte steensoorten, mozaïek, glas versmelten, hout, vilt, restmaterialen, papier, enzovoorts.

Door de vele mogelijkheden qua materiaal, techniek en onderwerp kan een zoektocht naar de eigen creativiteit op gang komen. Wij laten u graag ervaren hoe verrijkend het is om die zoektocht te ondernemen.

Grenzend aan het atelier is een rustruimte waar u kunt ontspannen als u daar behoefte aan heeft.

Kennismaking en intake

U kunt, op afspraak, vrijblijvend kennis komen maken om de sfeer te proeven en te kijken of dit iets voor u zou kunnen zijn.

Vervolgens wordt er in nauw overleg met de cliënt en diens nauw betrokkenen een begeleidingsplan opgesteld. 

Dit begeleidingsplan vormt het uitgangspunt voor de invulling van de dag, maar we gaan er flexibel mee om. We kijken naar wat zich aandient op het moment en passen ons aan. Het welbevinden van de cliënt staat immers voorop.

Ook de financiële mogelijkheden en andere praktische zaken bespreken we samen.

Zie hiervoor ook 'Praktische informatie'.

Een dag in het atelier

Wij ontvangen u met een kop koffie of thee bij binnenkomst. Daarna kan er in het atelier gestart worden. Om 10.30 in de ochtend en/of om 14.30 in de middag houden we samen een koffie/thee pauze. Tussen 12.00u en 13.00u is het tijd voor een uitgebreide en gezonde lunch. 

We bereiden de soep en de lunch met verse ingredienten en bakken zelf ons biologisch brood.

Mocht u tussendoor willen rusten dan kunt u zich terugtrekken in de rustruimte of gebruik maken van de tuin. 

 

Creatieve mogelijkheden

De mogelijkheid is er om te schilderen, tekenen, boetseren, werken met materialen als keramiek, speksteen, mergel en andere zachte steensoorten, mozaïek, glas versmelten, hout, vilt, restmaterialen, papier, enzovoorts.

In ons goed uitgeruste atelier beschikken we over grote en kleine schildersezels en werktafels en we hebben ovens voor keramiek en glasfusing, mogelijkheden om te zandstralen, materiaal om te vilten en gereedschappen om steen te bewerken.

U leest hier wel dat er veel mogelijk is. Ons motto is dan ook 'niks moet, veel kan'. Wij streven er naar u zo goed mogelijk tegemoet te komen.

 

Positieve gezondheid.

Voor meer informatie over de visie 'Positieve Gezondheid' die ook wij nastreven: 

Klik hier om naar de website limburgpositiefgezond.nl te gaan.